Sunday, January 23, 2011

DENDA TIDAK KURANG 2TAHUN PENJARA




zaman sekolah tu memang best kan..bagi aku la...bila dah keje ni rasa rindu pulak zaman sekolah..macam macam kenangan..macam macam peristiwa...

tapi aku tak nak cerita pasal belaja..tengok buku..kerja rumah..tau aku culas sikit.hehe maklum la lelaki sejati...
hari tu aku duduk sorang sorang..dan senyum sorang sorang.. "memang sah budak ni tak betul" kata pesakit tu dalam hati.. aku bukan apa..cuma teringat zaman sekolah..time kena denda..bila imbas balik memang jadi kelaka...masa kena tu memang la tak best..tapi bila ingat balik...tu yang jadi nostalgia tu...

ok aku rasa semua orang pernah kena denda kan..melainkan orang tu best student...aku la salah sorang dari tu..err bukan best student.tapi pelajar yang selalu kena denda..yang paling aku ingat kena berdiri luar kelas..sorang sorang..memang terasa tu...malu giler... kena denda depan perhimpunan lagi bisa...satu sekolah tahu..memang glemer la.hahaha kena duduk bawah meja..kena baling dengan pemadam papan hitam..nasib baik aku pandai mengelak... kena denda berdiri atas kerusi tu dah biasa..lupa buat kerja sekolah..lupa hafal..
rasanya tak habis nk sebut..tak sempat ni...

korang pulak macam mana..takkan tak pernah kena denda..mesti pernah kan...
tapi sebenarnya dengan denda tu la dapat bentuk aku sebagai aku yang sekarang..nakal nakal pun aku tak pernah  lagi bakar sekolah.haha

ok la..dah lewat nak masuk kerja..kan tak pasal pasal kena denda lagi...




p/s:hari ni pesakit ramai giler..macam nak pergi mengundi je...


26 comments:

LiFe KaMi said...

memang biasa masa budak2 dulu kena denda bediri atas kerusi, yang tak best bediri keluar kelas, malu budak2 kelas lain tgk..huhu

Amira Naddia said...

aku penah weh...mcm2! ade sekali tuh aku xpuas ati sbb kne dende dri ats meje sbb suare aku halus sgt! agak2la nk suh ank org dri lame2 ats meje sbb suare halus?!! aku dendam siot dgn cikgu tuh! da xde point len agaknye nk dnde aku sbb aku student yg bijak pandai. haha

Kunang-Kunang said...

Salam Para,

Kenangan pahit masa sekolah, ke lempang dek cikgu bila tak ingat sifir, tapi tak berani nak beritahu ayah, nanti ditambahnya lagi. Huu huu

ch!natsu said...

ala xingt sbb byk sgt.. hoho~ ;P

Cik TeN10 said...

ohoo..sy budak skema time skolah..tp buat jahat senyap2..hihi xkantoi so xkena denda la..

tp ada 1 memory yg xleh sy lupa..jatuh lam kolam ikan..time skul rendah drjh bpe xingt da..huhu da lah air ikan tu busuk!..abes bsah..maluu gle!

Miecyber said...

Pernah juga kena denda..biasalah tuu..

Terbuka Malaysia 2011: Datuk Lee Chong Wei Juara Kali Ke 7

Wahidah said...

denda tu kenangan..tp kan masa sekolah rendah..mmg terbaek la..top student aktif bagai sumer tk pernah kena denda..

masuk sekolah menengah taring dh naik sket...kenangan kena denda sbb tk ingt formula kimia paling tk dpt dilupakan..berdiri luar kelas reramai panas2..hahaha

time kt kolej pun kenangan kena denda sbb pakai stokin warna warni..hahaha...lawak2..

pesakit dh tunggu eik..bole tk sya join tunggu sekali..tk sehat ne..:(

NICK IRFAN said...

aku pun selalu jgk kena denda tp xde la sampai memalukan aku cuma berdiri kat kelas je klu berdiri sorg2 kat luar? atau kat perhimpunan xpnh plak...

zaty luvlianncezzz said...

follow u :)

Dewi Batrishya said...

penah kene Rotan dek cikgu math.
Sbb x dpt jwb soklan..
Perit wooo..

Smpai skarang xsuke math. XD
Hahahahaha

KUREKURE COMEL said...

gle sempoi ayat...nakal nakal pun xsmpai bakar sekolah....ponteng je ekkk...hahahaha

ANATI SOKI said...

kalau denda kena penjara 2tahun? seyess? hm. pendapat anat kan.. denda itu satu teknik pengajaran. anat rasa.. kalau dulu cikgu anat tak rotan anat, tak denda anat.. anat tak rasa anat akan jadik manusia. untuk anat.. sebab diorng rotan, denda, berdiri atas kerusi, kena cubit, kena tampar tuh la yg buat anati berjaya capai kejayaan skrg..
anat rasa terhutang budi pada cikgu2 yg denda anat dulu. sbb denda yg diorgn bg la.. smua perkara yga diajar diorng lekat dalam pala otak smpai skrg.. wallahualam

ANATI SOKI said...

anat fllow kamu :).. fllower ke 480

white rose said...

assalamualaikum...

selalu sangat kena denda masa sekolah rendah dlu...
siap bersanding kali tu...
miahahaha...

ya, kerana denda itu AKU MENJADI DIRIKU SEKARANG ni...

thanks yaa sudi singgah ke teratak WHITE...

~ⓢⓗⓘⓜⓐ~ said...

sian nye...

Raji berkata said...

hahaha kesian2 ;D
tpi bila fikir blek mmg best juga
ak xpernah kena dena lgi
tapi kalau kena pulas telinga
cubit perut rotan tu dh biasa lah
tu denda juga ke?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pernah jew kene denda...
hehehe...

Faizal Syukri @ Peja said...

Peja zaman skolah menengah dulu, duk asrama penuh... 4 kali Peja pernah kene denda sepanjang 5 tahun duk asrama. 1 - Kene jalan keliling asrama dengan menyangkut baldi yang ada separuh air kt leher. Kesalahan: tido time exam.
2 - Kene rotan kt punggung. Kesalahan: Juga sebab tido time exam.
3 - Makan penampar kt pipi. Kesalahan: sampai surau selepas orang azan maghrib.
4 - Kene rotan kat punggung. Kesalahan: main badminton depan dorm.

Adei....

azieazah said...

Salam. Kak Azie masuk membalas kunjungan. :)


Wahhh kenangan masa sekolah ya? Memang best kot...

Terutama bagi budak nakal yang selalu kena denda macam awak.

hahahahaha

Amy Syaquena said...

pernah juga kena denda dulu hu3...

kiwi said...

ow laki sejati mls wat kje skolah ea..hehe

- zuriey - said...

lebih kurang je dendanya..tapi paling ingat kena rotan kat bilik guru..adus..jatuh saham..hehe

Nora Shahaira said...

akak nora lah insan yang tak suke kenang zaman sekolah..mungkin tak minat mengenangkan yang lepas kot..tapi akak ingat lagi bab2 didenda ni..naik atas krusi, piat pinggang, rotan tangan, duduk atas simen depan papan hitam..akak tak puas hati kerana sume tu di dnda atas bukan salah akak..

Sunako Nakahara said...

selalu cikgu rotan kat betis

Anitafasha said...

pernah kena denda duduk bawah meja sebab tak bawak kertas soalan peperiksaan untuk bincang jawapan. Menangis kat bawah meje.

budak hitam said...

penah kena denda berzikir kt depan kelas sebab buat bising.. malunye!!!