Saturday, January 8, 2011

TAG PERTAMA UNTUK TAHUN 2011


Tag ni aku terima dari NICK IRFAN...rajin rajin la ke blog dia..blog dia mmg best...tak percaya sila tengok sendiri. hehe
ok Tag ni 100% pasal makanan..jom kita jalan jalan cari makan..



Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut
Aku dah pening ni...5minit duk fikir...makanan apa yg aku suka..hmmm
naik lemak kot...
nasik putih lauk kampung..tahu kan macam mana
yang ada ulam2 tu..ada sambal belacan...budu..tempoyak.
haha semua aku makan..
lagi satu..lauk mak aku masak semua aku suka.hehe
Jenis air apa yang korang paling suka?
 dulu aku paling suka air teh o ais...
tak pun teh o ais limau.
skrng aku dah tak tahu..

Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
Malay- nasi lemak
Arabian- roti arab
western- western food..hentam je la

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
masak air..errr tapi tu bukan makanan..
megi..semestinya..
ntah apa ntah..main masak je..
hari ni rasa lain.esok rasa lain.haha

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
err kalau mahal tapi dapat makanan sikit buat apa..
kalau mahal, sedap, puas hati kalau makan, mmg berbaloi.
aku ambik yg sederhana la..
tak mahal sangat.

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
adoiii mana nk cari nama restoran ni..
nama pun tak ingat..
aku duduk kat sini tak ada pun restoran
kedai warong ada la..
warong makcik limah.
paling sedap aku tak tahu
sebab aku rasa biasa je
kadang kadang tak sedap pun ada.haha
Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
ayam,lembu, dua tu je kot..lain2 tu tak makan lagi...kambing pun kurang...tapi rasa jgk nk belaja makan.

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
kedai kat stesen bas.hehe
makan megi sup..
tapi mak cik tu masak mmg kaw..
hampir tiap2 miggu keluar.hehe
tapi tu dulu la
dah berzaman
mak cik tu pun ntah ada ntah tak

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?
megi sup...ke orang sebut sup megi..
ntah la...sbb bukan aku yg oder.haha

Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
err kat rumah orang...
rasanya tak pernah berharap.
tapi kalau org tu hidang,semua aku sapu.hehe

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
daging kambing..boleh telan..tapi lain mcam sikit la... cuba2 utk menanam minat dengan daging kambing.
orang cakap daging kambing bagus.sunnah nabi tu..

Menu raya yang paling disukai?
Rendang + ketupat

Jajan/ cekedes yang korang suka
Keropok.. lain2 tu ikut keadaan je.

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
bnyk sgt la..apa ye..
tomyam mmg aku suka.
satu lagi...
semua la aku suka..
ssh sgt nk fikir.

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
nasik goreng..ni masa aku belaja dulu.
aku n kawan2 yang masak.
besa la duk serumah
gotong royong masak..
mmg pedas giler...
hnya beberapa orang je yang berjaya habiskan.haha
teringat plak zaman tu...
 

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
cendol ok x nick? hehe



Sila tagged 15 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..


14 comments:

Azza Firza said...

okay, tak kena tagged pun, HAHAHHA

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang kene paksa kew?

hehehe.....

alinac lover said...

HAHAHAH..WEH MAIN PAKSA NI

HAHHA

NICK IRFAN said...

thnkz para! terima kasih sbb ko jawab tag aku ni... hehe

NICK IRFAN said...

ha! bru aku perasan bila ko tanya... aku pun start 2011 ni x nmpk langsung tika(ice juliet) sbb url blog dia aku lupa dgn kak ann frendly aku singgah blog dia dh x update sejak bulan 12 kalau x salah? misteri dorg ke mana????

kiwi said...

budu..kiwi pn ske budu gk..haha

aleen aiden said...

haish,teringat pulak nasik lemak buatan mak.hu3

cemomoi said...

heh! tima kasih atas ingatan ni... letih juga soklan nih

sekamar rindu said...

salam....

awak ditag..


http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2011/01/jom-sertai-bloglist-blog-bdk-botak.html

cik jue said...

nasi lemak mmg terbaik =))
i love nasi lamak..tq tag.

ch!natsu said...

mmg pksa rela neh.. =P huhu..
btw thanks tagged..
insyaAllah jap2 lg me join okeh? huhu..

NAJ HEBAT said...

1. terima kasih.
2. keh keh.. sayang.. PAKSA BUAT ya..
3. pening lah. emm.. mcm malas pon ada. keh keh keh.
4. takpe kan? kalau tak buat? hehe. Bukannye kau nak masakkan untuk aku.. makanan2 feveret tu.

MuNie said...

adeh2. makanan sokmo. pembuat tag ni konfirm tgh lapor. :D

thanks tag. nt dah wat tag, xkomen siap. ;p

Anonymous said...

Hello there, just was aware of your weblog thru Google, and located that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will appreciate in the event you proceed this in future. Lots of folks can be benefited out of your writing. Cheers!
Nice era. By reason of you!
[url=http://www.okm.com/?pr=&py=20&sc=5&wm=12569&do=419&ag=547&ts=direct&dp=1&lg=de]sexfilme Amateure[/url]
[url=http://www.hotteens2010.de.vu]mydirtyhobby Amateurpornos[/url]
[url=http://www.sexkiste.com/?py=19&sc=1&pr=&do=268&wm=12569&ts=direct&ag=382&lg=de&dp=1]live sexcam[/url]