Monday, January 24, 2011

TIGER VS PARA PARA

tadi aku bukak blog..macam biasa..nak bersihakan sesawang kat celah celah cermin...
mata aku sempat menagkap sesuatu...inilah dia...





sila guna kanta pembesar untuk besarkan gambar :)


ok tu gambar blog aku...nampak tak apa yang aku nak fokus...benda tu la..nuffnang tuh...ye memang tak ada orang klik pun. tapi tu...gambar tu...tiger...bukan tiger wood tu..haha tiger yang setan minum tu la..aduhh tak suka betul la aku benda alah tu masuk dalam blog aku...

aku rasa tak ok kan benda tu..ye la..ni blog aku..orang masuk..tengok..kiranya aku iklan benda tu la kan.. kira ada saham jugak la kan...

ke ada cara yang aku tak tahu tapi korang tahu..cara tak nak bagi iklan yang tak best masuk dalam blog kita..maklum la..aku ni bukan pandai sangat bab bab setting ni..hari hari masuk blog main hentam je..tulis..pastu publish...

di sebabkan tu aku rasa lebih baik aku buang je nuffnang..



Dari Annas bin Malik katanya, Nabi Muhammad s.a.w bersabda:

“ Sepuluh orang yang dikutuk Allah mengenai arak :-
  1. Pembuatnya,
  2. pengedarnya,
  3. peminumnya,
  4. pembawanya,
  5. pengirimnya,
  6. penuangnya,
  7. penjualnya,
  8. pemakan wang hasilnya,
  9. pembayarnya
  10. dan juga pemesannya.” (Hadis Riwayat Imam Tirmidzi)

            

13 comments:

KUREKURE COMEL said...

lor....kan kite blh reject iklan tu....dlm lmn web nuff....ni msti klik ok je ork...ish2...

Sunako Nakahara said...

Kiranya kalau kita jadik bartender ni..dosa juga la ek. Thank you. Baru tau.

NICK IRFAN said...

eh! iklan arak pun ada? aku setakat ni alhamdulilah sku msuk xde plak iklan pelik2.. hehe

si para para said...

KUREKURE COMEL

lor ye ke..saya tak tahu.hehe
tapi tak pe la..
dah buang..maleh nak masuk balik..
trma ksh sebab bagitahu :)

si para para said...

Sunako Nakahara

rasanya macam tu la kot..hehe

si para para said...

NICK IRFAN

mungkin sebab aku tak tahu kot nick benda tu boleh ekjas..
main letak je nuffnang tu..hehe

azieazah said...

Ya dah ramai yang perasan akan iklan itu. Dan ramai yang telah buang di blog masing-masing...

Anitafasha said...

Bagus2.. Saya suka prinsip awak.. =)

Miecyber said...

Jom hantar Tickets kat Nuffnang sebagai tanda tak suka iklan tu..

UMP : Perkhidmatan penghantaran ubat melalui pos

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

itu pon jadi iklan kew?

ch!natsu said...

uih2 bahaya nie..
pasnie kene berhati2.. huhu..

ANATI SOKI said...

loh.. asal buang nuffnang? heheh.. anat pun kuar jugakmendalah tuh. so, anat reject je iklan tuh.. nnti tak kuar dah la

si para para said...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

biasa la tu..duniawi.hehe