Saturday, February 12, 2011

MASA KECIL DAHULU

masa dulu tak sama dengan masa sekarang...budak buadak dulu tak sama dengan budak budak sekarang...permainan dulu tak sama dengan permainan sekarang....apa yang kita selalu main..kita selalu buat...langsung tak sama dengan sekarang....hampir pupus waktu ini...kalau ada pun jarang sangat kita boleh jumpa...dan budak budak sekarang langsung tak tertarik dengan yang lama....yang pasti aku lebih sukakan yang dulu....dan aku pasti....mereka yang sezaman dengan aku pasti tak lupa dengan semua ni....



















































mungkin bayak lagi yang kita lakukan waktu itu...dan permainan ini mungkin berbeza mengikut tempat atau belahan negeri masing masing...mungkin beza pada nama tapi serupa pada permainannya....sesungguhnya kenangan sewaktu kecil amatlah berharga....generasi baru hari ini tidak akan dapat merasa seperti yang kita rasa....







salah satu permainan budak budak zaman sekarang.....

14 comments:

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

saya dulu suka game polis sentri dan "pukul berapa datuk harimau makan" ( lupa nama game tu)

Tapi sekarang tgk anak buah saya asyik main Play station dari pagi sampai petang.

Ayuni said...

skang nie dunia dh canggih...

AizA Si LovEmoNEy said...

sangat suka blog kamu.. simple mimple... ( tuan punyer blog jer tak tahu macam mana nak suka)
hehhehehe

white rose said...

paling best,
main kawin2 laa...


sampai skrg nak lagi main kawin2...

kawin btul2...

A.s.t.i.n.a said...

hahaaa memang bestttttt..

dulu kecik2 salu main pelik2.. skg budak ngadap lappy hp jer

KUREKURE COMEL said...

jom main galah panjang...hehehe...
sure kurekure menang....

EdaLatiff said...

wow...mmg mengimbau la zaman kanak2 dulu..=)

ghost writer said...

ada lagi...

permainan meniru aksi bersengama...

check balik.

setiap permainan ikut musim.

Suhami Ahmad said...

wah terharu sudah :'-)
mokasih share...

NICK IRFAN said...

cepat btol masa berlalu kan?

Sham said...

main baling gambar dengan selipar takde ke...?aku dulu champion kampung woo..bertin2 gambar aku...

Dark Half said...

nostalgik btol la..esp baling tin dan tamiya..weh, kesatria baja hitam ngan gaban jgn lupa! haha

AziE said...

aku juga sukakan permainan zaman aku...dulu-dulu...

Penyair Senja said...

hihihihihihihihihihihi...tora...sheera....i dulu suka berangan jadi sheera....;)