Sunday, August 5, 2012

Lampu alam


Lampu alam; diam dan terpadam, selimut terang menjadi suram tenang, lalu gelap yang hitam itu bersatu, menjadi medan mata insan terbenam, melakar mimpi memasang impian, ada yang menahan lelap demi dunia dan wang, dan sedikit sahaja yang menangis untuk tuhan...

10 comments:

Cik TeN10 said...

Kdg2 kita alpa kan.. Di bulan mulia ni sama2 kita perbaiki diri kita..insyaAllah :)

P/s : psal tshirt yg pesan dlu kan.. Sorry sgt2 sbb dah lama sgt kan.. Actually tgah buat beberapa design sdri ni..alhamdulillah dh ada 2 design.. Cumanya skrg tgah mencari kedai utk cetak.. Nt dh siap smpai la tshirt tu ya.. Maaf shgt2 sbb dh lama sgt dh ..huhu

sugar2 kapas strawberry said...

bila mengejar dunia..nah..begini lah jadinya.

ghost writer said...

sangatlah sedikitnya yang menangis bila orang kurang ketawa. kata orang banyak ketawa akan banyaklah yang menangis teringat tuhan

Mastuera said...

sedikit..

si para para said...

Alpa tak mengapa. Asalkan kita rela di tegur dan berubah semula...

Pasal baju tu...klau tak ada tak ape la cik ten10.. Takut menyusahkan plak.

:-)

si para para said...

Harap kita yang terkejar dan mencari ini masih ada masa untuk tangisi dosa di malam atau siang hari....

si para para said...

Banyak atau sedikit ketawa yang utama harap ada saat untuk titiskan air mata kerana takutkan Dia....

si para para said...

Tak banyak...

Cik TeN10 said...

Ada tp banyak kat tokyo la.. :) takla.. Dh lama pn plan nak design tshirt ni cuma tak berkesempatan ni..ni dh abes exam smbil menghitung hari nak balik mesia ni cuba la design dulu idea yg ada :)

Emm..xde la suka sgt warna pink tp xtau kenapa terkaler warna pink..haha :D

si para para said...

ok ayat terkaler warna pink boleh di terima.hehe