Monday, March 15, 2010

BERAKHIR



benarlah kata orang
penantian itu satu yang menyeksakan
selama beberapa bulan
hidup aku terkontang kanting
tanpa arah tiada tujuan
bangaikan sampah di tiup angin
semak lagi menyemakkan
namun aku masih tekad
berusaha menanam anggur
hingga kini sudah beberapa kali ia di tuai
namun hasilnya...hampeh

hari ini
penantian itu telah berakhir
apabila En.posmen datang bertamu
melayangkan senyuman
menghulurkan satu harapan
aku menyambutnya penuh mesra
dan inilah yang aku tunggu tunggu

tapi
dalam gembira pasti ada duka
langakah baru menghentikan langkah lama
kerana ia bakal merubah hidup aku
dan mungkin ini menjadi titik noktah
mungkin masa aku akan terbatas
tidak lagi seperti hari ini
aku dapat melawat teman teman
rakan rakan yang mesra
walaupun tak pernah bersua muka
engkaulah segalanya
terima kasih kerana melayan kerenah aku....

ni je kot yg mampu aku siapkan

18 comments:

pensel kontot said...

erm dapat keje ek?
kena gi kursus ek?

+akufobia+ said...

tak best la hasil dari sebuah ketergesaan.

NICK IRFAN said...

sory la bro ko komen kt blog aku byk aku nk komen balik byk kat blog ko tp aku celcom berukband tau2 sendiri la hampeh! lembab! hehe

NARDtheNERD said...

yeayea~..ada org dah dpt kejaaa..blanjaaaa?...heheee~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kerenah yg macam2 ke ape...
hehehehe...

Anonymous said...

penantian suatu penyeksaan..
penyeksaan yg menyakitkan...
bila penyeksaan dh berakhir..
msti lega sgt2..
tahniah untuk anda...
yg dh terlepas dr penantian..
:)

ice juliette said...

sdap gak buah anggur..
huhuhuu...
da dpt keje ea??
tahniah la...


jgn lupekan ice auw en.fauze...

ice juliette said...

test.. leyh komen x.. td cam xmsok je komen ice..

si para para said...

+akufobia+
err betol..tapi kdang2 ketergesaan ni la yg menyiapkan sesuatu benda..hehe

si para para said...

pensel kontot
tak pergi kursus..tapi kena buat medical checkup..macam mana la alam pekerjaan nanti..

si para para said...

NICK IRFAN..
tak pe nick..aku faham.haha tp tak perlu balas semua komen aku tu.hahaha ko mmg bagos la..aku respect ko...

si para para said...

NARDtheNERD..
belanja?? hehehe insyaallah...kalau boleh nak belanja semua yg setia dtg ke blog ni...


satu hari nanti...

si para para said...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫
hehe kerenah yg bukan bukan..hehehe
aku suka blog ♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫
cool...sieyess..

si para para said...

Anonymous..
thx untuk mu...nice

si para para said...

ice juliette
hehe hari hari makan anggur..
thnx ice...thnx jgk sbb selalu dtg sini... (",)

si para para said...

ice juliette
komen anda di terima..hehe

Amirah Rashid said...

ishh. knp ramai yg pandai buat ayat2 puitis ni? jeless xD

si para para said...

Amirah Rashid
ayat ayat puitis?? sape tu?...nk blaja jugak..