Wednesday, March 17, 2010

KEPUTUSAN

hari ini tiada syair, puisi, seloka, gurindam, pantun dan sewaktu dengannya...
yg ada hanyalah ini...



aku tak tahu nk mula macam mana ni..sebab bukan biasa sangat taip taip cerita macam ni..tapi aku kena jugak..sebab nick dan lain lain tanya aku sakit apa yg kena buat med. checkup...
err di sini saya ingin perbetulkan kekeliruan..(opss..tak ada ayat skema lagi lepas ni)...sebenarnya aku tak sakit..yang pergi buat med. checkup tu sebab aku nak start kerja..jadi kena ikut la arahan dalam surat tu..hehe

tapi tadi masa tengah check BP, aduhh..macam mana boleh naik ni...kak nurse tu cakap kenapa tinggi ni...139..err biasa la tu kan..tapi bagi "budak" kecik yang muda dan cergas ni bacaan tu tak berapa sedap di pandang sangat...hmm nk buat macam mana kan...patut la semalam lain macam je..sampai muntah muntah...

mak aku cakap sebab malam malam aku lewat tido..biasa lepas subuh tido..kawan aku cakap pun macam tu...muka pun pucat jer...tapi memang aku rasa tak sedap badan sikit...ingatkan normal je..biasa la...budak budak mana ada sakit sakit orang tua..tapi sekarang bukan orang tua je yang kena penyakit tu kan..so sama sama la kita jaga kesihatan...

urine test tahu minggu depan...aku pun bimbang jugak ni...hmm....

ok dah la tu..tulis panjang panjang pun nanti takut ada yang bosan pulak baca...err ada orang nk baca ke ni..hehe ape ape pun terima kasih pada yang perihatin dan ambik berat pasal aku...aku rasa terharu pulak..tak sangka masih ada yang mempunyai "hati"..korang memang best..aku rasa sayang pulak nk tinggal blog ni..harap nanti aku ada masa bersama SYAIR SI PARA PARA untuk bersama korang semua....

5 comments:

gReeN iS pEAce said...

sy nye bp rendah..:D

melatidaisy said...

salam ziarah..

semoga dirahmati Allah selalu :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kene cri mase gak untuk blog ko...
sebab ramai menanti entri2 ko...

ice juliette said...

jgn ngade2 nk tngalkn blog nie pulak.. hahaa... tika x benaukan.. huhu.. uat suspen je ingat buat medical check up uat pe..

NICK IRFAN said...

oh.. ingatkan ko sakit ape td? suspen jgk... risau gak klu jd ape2 kat kwn aku ni? jd cuma check darah jer? wah! ko berani check2 darah ni? aku bab2 check darah sumpah aku xkn pergi pnye takut! hehehehe eh! ko tekanan darah rendah ker? ha! ni msti slalu tido lewat dgn slalu x mkn? sbb aku pun ade kena jgk dulu,..... ape2 pun hope ko xde ape2 la...