Saturday, July 17, 2010

SEKEJAP CUMA




syukran sahabat : melatidaisy


################################################


Bagai sekejap cuma 
Waktu kita bersama 
Kini waktuku pergi
Tinggalkan segalanya
Hanyalah kenangan
Yang akan ku bawa
Andainya masih ada
Waktu yang tersisa
Inginku bersamamu
Untuk sekali lagi
Mengulang kembali
Segala memori

Bagai air mengalir
Tak akan berhenti
Hingga hujung nyawa
Kau tetap di hati
Kaulah temanku
Kau sahabatku

Biar waktu berlalu
Musim bersilih ganti
Walau aku pergi
Kau tetap di hati
Untuk hari ini
Dan selamanya
Dia menemukan
Dan memisahkan
Pasti ada hikmahnya
Semua yang terjadi
Akan ku hargai
Persahabatan kita



#########################################

bismillah....



lama jugak aku tak buka blog...banyak cerita yang berlagu....
sekarang..gula naik lagi..minyak pun sama..
gaji bila lagi.. kalau bonus pun tak dapat tahun ni tak tahu la...
ok..tinggalkan cerita tu..biar esok yang mengadili mereka...
masing masing ada pendirian..masing masing ada jawapan...

hari tu..kalau tak silap hari rabu...
undur lagi..malam tu..aku tak berapa sihat..
tak boleh tido..jadi aku makan ubat..piriton...
ubat tu untuk selsema / tahan gatal..
tapi kesan ubat tu adalah mengantuk..
jadi..aku telan ubat tu sebijik...
sebab aku nk tido awal...esok nk kerja...
betol..memang aku tido..lena...
tapi ambik kau...pkul 8.30pagi aku bangun...
aku terus mandi...pastu tel aku berdering..
tengok...bos aku yang tel..gila..abis la aku..
aku kerja sorang hari tu...dengan bos aku...
lepas jawab panggilan aku smnyang subuh dulu...
dalam hati memang takut..berdebar..macam macam lagi..
tapi aku redah je...aku terus terang kat bos...aku baru bangun..
memang dia marah..sebab dia tak boleh msuk dalam bilik dia..
sebab aku yg pegang kunci farmasi...jadi di duduk kat luar...
ok..yang selebihnya aku malas nk cerita..

moral.

1)jangan salah guna ubat....
2)terus terang je kalau dah jadi macam tu...
3)terima seadanya hukuman..sbab mmg kita buat salah..
4)kalau nk kerja buat cara nk kerja..hahaha


sory kawan kawan...aku tak balas kunungan dan komen....bukan hari ni...mungkin esok...mungkin lusa...


7 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

salah satu sbb xsuke mkn ubat.sbb ngtk.even kita da bgn still ngtk lagi.cm mamai

Yun said...

Salam...

ubat tu saya salu amik pas 'termakan' sifud...huhuhu...mgg ngntok...
jgn buat gitu lg yer...hehe

syafawani said...

alolo cian:)biasa la kene bebel..name pon die bos..huhuhu..sress kn!

NARDtheNERD said...

kena marah ngan bos ek?.
=))

ice juliette said...

huhu!
penah gak jadik at tka..
mse tu tka nk p skola ade kls tmbhn..
kls mule kul 8 tp tka dtg kul 10.30..
hahaha

pearl apple said...

hehe...tau tak pa..sebab tuh saya tak suka mkn ubat batuk!!i hate it..

NICK IRFAN said...

kenapa ni? ko mkan ubat ape? mcm aku jgk la salah mkn ubat trus x sedarkan diri... ape2pun kena minta nasihat doktor dlu...