Monday, January 10, 2011

FACEBOOK YANG DI SEBUT SEBUT

belek belek internet..tiba tiba jumpa la benda ni.
tapi aku rasa ramai dah tahu kan pasal ni..

Kecoh Facebook akan ditutup 15 Mac depan

GAMBAR laman web Facebook pada skrin sebuah komputer di Washington pada 9 November lalu.
ni aku ambik kat surat khabar kosmo..kalau nk tahu lagi..sila la beli surat khabar kosmo ye..
kalau x de duit klik je kat sini... silakelipkelipsini

ok skrang satu je aku nk tnya..
pada pendapat korang la...FB ni ok di tutup ke harus di kembangkan lagi..
waaa ramainya yg sokong di kembangkan lagi..
di kembangkan lagi tu maksud aku di teruskan la..hehe


ok..tapi bagi aku la...rasanya...eh ni pendapat aku je tau..
aku rasa la..lagi ok FB ni di tutup terus...
sebab?
sebabnya..macam dia cakap tu la...
ada benda alah ni budak2 skrng duk ngadap latop je...
tahu la nk erat silaturahim...
nk dapat info terkini..
tapi yang tak bestnya...
boleh buat lalai dan leka tu...
time hayya ala solahh...
kita buat dekk je..eh kita pulak..
aku buat dekk je..
orang lain pulak g masjid..
teruk kan..err tapi tu dulu la
masa zaman jahiliyah dulu
masa FB tgh fofuler...err sila tukar huruf F dgn huruf P ye....
sejak FB tukar backgrnd baru ni aku dah malas nk main..
satu lagi..kalau laki ok skit..
kalau pmpuan tu la..tnjuk gambar macam2...
ada yg ok..ada yg tak ok..
byangkan... one world tgk tu..
pemes giler haa...
tapi tu la..berapa org yg tgk gambar terdedah aurat kita
larat ke kita nk tanggung dosa..
kalau 6juta orang tgk..wah banyak tu...
ni bukan sistem piramid yg MLM tu ye..
tapi pengiraan untungnya sama je...

err aku rasa dah melalut la..tak pernah aku tulis n3 panjang panjang..
ni kalau masuk exam kompen dapat E+ ni...
ok la....sory ye kalau ada yg tersalah kata...
last...slmt beramal...hehe

eh satu lagi nk tambah..
masa dulu dulu x ada FB ok je..
x ada pulak yang jadi sasau ke...gila bayang ke...apa ke.hehe
kalau x ada FB kurang kurang kita boleh tumpu masa stdy..ngaji ke...
tlg mak ayh..pendek kata banyak lagi la yg berfaedah..hehe ok peace no FB..




6 comments:

echah mashuri said...

ak main games je dlm fb..hhheeh

DuniakuAbstrak said...

hanya khabar angin semata2..hehe

Balqish Shafiqa said...

fb kalau tutup, ada rugi sikit.
sebab bisnez kene balik kepada blog.
tapi lady gaga lagi rugi, sebab hilang ramai fans. :)

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

saye suka entry ni!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terime jew ape berlaku....

Faaein Himura said...

ada baiknya kalau FB ni tak ada..
kalau2 betul terjadi.. memang bagus.. hehehe.. =]

p/s: pasal dslr tu.. maaf sy tak mahir sangat.. terpulang pada anda.. jika dslr itu masih dalam keadaan baik.. dan kualiti yang dihasilkan juga baik dn memang mengikut bajet anda.. apa salahnya kalau nak beli.. yg pntg apa saje kamera yg ada pada kita itulah yang terbaik buat kita.. kita yg mggerakkan lensa itu untuk berbicara.. =]

tapi nape tak terus beli aje D90 atau D7000?

emmm.. itu hanya pandangan peribadi.. cuba lah tanya yg lebih pakar.. tak pun cuba rujuk di sini..

http://www.na5wa.com/

mana tahu ada jawapan yg lagi baik dari situ..

maaf.. saya memang tak mahir lagi bab2 dslr.. baru aje nak belajar ni.. (^^,)