Tuesday, February 8, 2011

MISTERI DI MALAM HARI





rasa di atas rasa yang kurang selesa kerana broadband masih lagi bergerak di bawah kuasa yang sepatutnya...bil dah di bayar dan segala harapan bersemi untuk menggegar blog korang hampir musnah bila blog sendiri pun semput..bagaikan berada di dalam satu perlumbaan antara kura kura dan siput babi...dua dua nya lambat...

aku cuba mengurangkan berat blog dan berat badan aku sendiri harapanya agar aku mudah untuk masuk dan belek belek blog syair si para para..tapi hampa...dulu aku letak 7 n3 sekali..lepas tu aku kurangkan kepada 5 dan sekarang kepada 3...tapi hasilnya kurang memberangsangkan...aku timbang blog ni dah ..ok je..dah turun....tapi berat aku tetap seiya sekata malahan makin bertambah..apakah ini semua..oh aku tidak tahu....

akhirnya aku rasa tak perlu aku bersungguh sungguh lagi untuk mengurangkan berat blog tetap kena rajin dan gigih untuk mengurangkan berat sendiri...aku kena turun 3 mata lagi baru ok dengan BMI orang asia...err BMI yang sesuai untuk orang asia adalah 18 hingga 23kg...korang pun kena kira BMI sendiri..hehe jadi sape sape yang terlebih tu sila la rajin rajin turun padang ye.hehe

aku rasa makin lama blog aku dah makin melencong jauh...aku kerap sangat melalut bercakap bukan bukan seorang diri...nasib baik jiran rumah aku jenis yang memahami...tak ambik kesah sangat....bila jumpa aku diaorang senyum senyum je...best dapat jiran yang macam ni...

ok untuk tidak memberi peluang kepada aku untuk melalut lagi aku mengambil keputusan untuk berhenti di sini...eh apa point utama aku tadi ye...haa pasal broadband lembab....aku dah tak tahu nak buat apa...aku rasa sangat tak best...adakah kipas bilik aku yang bersalah sebab berputar terlalu laju..ok aku slow sikit..pasang no 3...cehh tak laju jugak..adakah kerana lampu bilik ni terlalu terang...ok aku tutup lampu..alamak..gelap la pulak...hmmm tak laju pun...adakah leptop aku yang bersalah sebab tak mandi hari ni...tak kan aku nak rendam leptop ni dalam air...ahh lupakan pasal leptop ni..aku sangat sayang leptop ni...korang ada jawapan tak...

aku dah nak berhenti kat sini...rasa lain macam je bilik aku ni...kipas berpusing makin slow je..tadi laju..ehh naik seram la pulak..berdiri habis bulu tengkuk aku ni...dah la gelap....sape punya kerja ni....aku nak buat buat tido....masuk dalam selimut...eh tengah panas tak kan nak masuk dalam selimut....jumpa lagi eh....selamat malam....



p/s: kenapa malam ni banyak sangat orang tulis certia hantu...ada apa apa ke?

12 comments:

Cik TeN10 said...

hahaha.. kl xtau nk wat pe.. jogging je lah ats katil tuh.. haha :P

Ayuni said...

kt maner citer hantu? nk tau jugak!

ghost writer said...

try tutup pili air lak..mungkin ada air yang keluar tanpa digunakan menjadi penyebab pada kelembaban broadband ko...

ah,ulat gonggok lagi laju dari siput babi bila broadband buat rivercross.

layan tidur jer lar bro..

tot tot kecik said...

salam..

hahaha mmg misteri..
broadband lembab..?pe kata tot cdgkn buag je..hik hik.. :p

Farhan Zulhusmi said...

owh...
kalau lebih satu bmi xleh ke???
hahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

banyak gak aku membace cerita antu...
hehehe...

A.s.t.i.n.a said...

uihsss byk betul idea.. entry, brudben slo, bmi, antu..

baiklah no komen.. memang malam2 itu penuh dengan misteri *motif ape pun tak tau statement ini*

azieazah said...

Hmmm..

adakah keberatan blog ini terjadi kerana widget lagu itu?

Makan Sakan-Sakan: Aku Puas Hati Benda Lain...

cik fiza said...

dlu masa praktikal keej dok kira BMI org bila pi klinik kesihatan hehehehee

KUREKURE COMEL said...

hahaha...nsib baik kurekure version mina ni laju...


pkai la streamyx...sure laju..hehehe...

psal cite hantu tu...no komen la..
hihihi...ntah2 hantu tu buat slow kan brdbnd...compem dh..

Penyair Senja said...

salam hati...;)..bloglist mcm saya punya...saya g kat gadget tu...cari bloglist...then ambikler bloglist mana yang saya nak ambik...i letak 5 je kat blog,tapi i letak 25 bloglist...tu yg kuar yang lebih tu show all...mcm kat blog u i rasa u letak maximum tu....pasal tu takde show all....;)

Penyair Senja said...

kikikikikikikikikiki...senyummmmm...;)