Wednesday, February 9, 2011

TUTORIAL YANG PERLU ANDA TAHU




okeh..hari ni aku nak buat satu tutorial..oh tak pernah aku buat tutorial..mimpi apa nih..hehe ok aku buat ni kerana desakan oleh KUREKURE COMEL...sila la lawat blog beliau...arnab dia memang comel...hehe ok dah..aku nak buat tutorial yang best...macam mana nak buat blog korang jadi ramai pelawat..eh bukan..aku nak buat tutorial yang lagi gempak...lagi mengegarkan jiwa daripada blog ben ashaari..hehe gurau je en ben...cakap banyak tak guna kan...aku nak buat tutorial tentang bagaimana untuk pakai kasut..hahaha ni kurekure comel punya pasal la ni...

tanpa membuang masa lagi...mula mula korang kena beli atau cari sepasang kasut..curi punya tak mau ye...kasut tu kena la yang cukup sifat...macam nak cari calon isteri jugak. kena la utamakan agamanya dulu..lepas tu baru tengok yang lain..macam tu jugak nak cari calon suami..agama dulu..baru tengok hensem ke tak..kaya ke tak..kalau kaya, tapi tak bahagia nak buat apa kan...tak best jugak..hidup merana..

oh dah tersasar ni...pasal kasut tadi kan..kedua dah ada kasut kena tengok dulu...saiz tu kena tak dengan kaki..kalau kaki kecik, kena la cari saiz kecik..tak gitu kurekure comel.hehe kan orang tua tua selalu cakap ukur baju di badan sendiri..hehe lepas tu buka tali kasut...masukkan kaki yang wangi tu...pastu ikat ketat ketat..tadaaa..siap tutor untuk pakai kasut.hehe

ok last..aku nak ucap terima kasih kat penyair senja dangan life kami sebab bagi respon kat soalan aku..aku tanya diaorang macam mana nak buat blog list yang macam aku ada sekarang...caranya sangat senang.haha aku je yang tak tahu..sangat sedih bukan.. kalau korang ada apa apa kemusykilan boleh la tanya mereka ye..mereka memang perihatin..

err kalau ada salah cakap terkasar bahasa mohon di maafkan yer..

p/s: semalam aku bermimpi beli kamera dslr nikon yang berharga 4k..waa kenapa bukan betul betul....

12 comments:

KUREKURE COMEL said...

hahaha....kenapa si para para tak tunjuk pic skali...mesti lg mantop...kehkehkeh...


amboi tuto nk cari kasut mcm nk cari suami ye...hikhikhik...

Nora Shahaira said...

cey...ingatkan diri mu nak ngajarkan apa tadi..ish ish..

akak nora pun nak tanya aaaa...

kalo birthday or anniversary..lelaki suke dapat hadia apa ek..

Kunang-Kunang said...

InsyaAllah, di mana ada cita-cita di situ ada jalan.

ch!natsu said...

wish ur dream come true..~ =)

white rose said...

link blog aku xde pun...
kau simpan eekk...

apsal simpan???

nak buat harta karun ke?

Nadia Mashuri said...

huhuuu..
best tu mmpi..

hasrul hassan said...

Salam ...
pasal mimpi tu .. beli je kamera SONY DSLR .. murah beb .. hehehe.. :)

Suhami Ahmad said...

DSLR Nikon? Tetiber atok terkesima......bilo lh gak eh nak dapek

LiFe KaMi said...

eh soalan biasa je tu,tesipu2 kami dibuatnya..
kami pun tgh kumpul duit nak beli nikon d90,ingat 5 bulan lg dah bawah 3k kot..:)

ghost writer said...

woah...tutor yang sangat HEBAT tahap gaban nih Para-Para..hahaha!.ko wat lawak lak.aiiilar..................

Penyair Senja said...

kikikikikikikikiki...acecehhhh...;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kalau dah beli kasi aku pinjam k...