Wednesday, March 2, 2011

BOLT SI RAJA PECUT



ok tajuk kat atas tu tak ada kena mengena dengan lumba lari... cuma aku sedikit ceria sebab internet aku dah laju mengalahkan raja pecut.hehe

tadi aku telefon dengan pakcik celcom.. bagi salam.. dia jawab selamat petang en.ahmad.. ok tak pe.. aku faham.. beliau bukan seorang muslim.. tapi aku dapat tangkap yang dia tu ada gelabah sikit.. biasa la tu kan.. aku pun cuak jugak nak telefon operator.. err betul ke eja operator tu..hah hentam je la.. janji broadband aku dah laju.hehe

aku tanya operator tu..nape internet lembab..ada problem ke..pastu dengan berdebarnya beliau menjawab "en.ahmad dah guna lebih dari 5G... sebab tu la internet lembab".. aku cakap balik..."kan saya dah bayar hari tu"... belia menjawab lagi sambil terketar ketar.."err kita akan update setiap 8haribulan..jadi 8haribulan ni baru boleh laju"...dia tanya aku pulak..."en.ahmad nak tambah 1G tak?" aku cakap "kena tambah la..kalau tak macam mana nak bw malam ni..tu pun nak tanya ke"..

(jalan cerita dia atas telah di olah dengan teruk sekali oleh en.ahmad)

terima kasih kat korang yang selalu datang sini walaupun aku tak balas sangat kunjungan korang.. korang memang best.. antara yang best ialah:


Penyair SenjA  (raja syair)


A.s.t.i.n.a  (tuan president)

KUREKURE COMEL  (err arnab dia memang comel)


KHRLHSYM (kata kata keramat)


Kunang-Kunang  (orang lama)


melatidaisy  (berilmiah)

zati embong (cerita best)

| cik azeya | (penunggu bulan)

sugar2 kapas strawberry (aku suka kek strawberi dia)

white rose (sporting giler)

ok cukup la tu eh setakat tu.. yang tak termasuk dalam senarai tu jangan marah eh.. akan ada senarai menunggu. hehe jasa korang semua yang memeriahkan blog aku ni memang tak boleh aku nak balas... kalau boleh belanja ABC kat korang mesti aku dah belanja ni..hehe

ok internet dah laju.. tapi petang ni aku tak nak serang lagi blog korang.. aku nak pergi jalan jalan petang jap.. ambik angin..nikmati keindahan alam.. rugi pulak rasanya petang petang macam ni duduk nagadap benda ni je..hehe

p/s: bagi yang baru tu, sila la lawat blog yang aku listkan kat atas.. diaorang memang best.. err best macam mana tu aku tak tahu la.. kalau nak tahu kena masuk blog diaorang dulu.. baca entri dan komen seikhlas hati.. jangan main komen maca tu je.. hehe macam buat tutor la pulak..

last... aku nak tanya..korang ada pernah jumpa tak blogger berbangsa cina? emm jarang kan.. aku pernah jumpa sekali dulu.. tapi dah lama..korang?



yang berdakawat tebal tu aku baru update...

34 comments:

Ayuni said...

huhu, sye dtg jugak cni...

A.s.t.i.n.a said...

Yes saya menangg! saya menang!..

President inginkan karipap pusing..

KUREKURE COMEL said...

pernah...lps tu xtau nk ckp pe...hehehe...


tq ye si parapara....

zati embong said...

hihi.tq sipara2 O.o

kdg2 jat ni bkn bg info berguna pd yg membaca pun :( , just bercerita rutin harian ape yg jadi O.o

si para para said...

@Ayuni

toce toce..lapas ni kena datang lagi ye.hehe

si para para said...

@A.s.t.i.n.a

err karipap dah habis tuan president..kong yang makan..

si para para said...

@KUREKURE COMEL

oh ye ke..cakap la toce..hehe dia paham kan..

si para para said...

@zati embong

suka baca cerita jat.hehe

KHRLHSYM said...

kata-kata keramat? haha.

blogger cina, dorang sebenarnya banyak tiptop blog bahasa ingerris. review gadget, food blog, fesyen blog dan sebagainya dan target pembaca pun lebih international.

antaranya yang aku baca goldfries, vkeong, gutterfood, kennysia dan soyacincau certain yang gadget review tu dapat free tau. haha.

shameel Iskandar said...

salam.
nape tak guna steamyx lagi ok rasanya dari broadband

nelly said...

wah ..jangan main-main kereta tu .hahaha

Novelgurl said...

salam..yeay !ad dlm senarai! eh sy best ke ? hak2
bnyk dh blogger bangsa cina sy jumpa..lalala~

deAnza-wAnda said...

cehhhh... tenet memg slalu cmtuh... tensen doe...

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

sepanjang melihat org modify keta...ni pertama kali saya tgk org pasang ekzos sampai 10...fuel injection and twin turbo tuh!

si para para said...

@KHRLHSYM

emm diaorang lebih kearah perniagaan kan,,kearah keuntungan..

si para para said...

@shameel Iskandar

streamyx...tak sampai masanya lagi... kena balik kerja kat kg dlu..

si para para said...

@nelly

hehe kalah kereta ferari tu..

si para para said...

@Novelgurl

mesti la best... :)

ye ke..pernah jumpa sekali je dulu..tapi dah tak ingat..

si para para said...

@deAnza-wAnda

betul betul..tensen amat...geram...semua ada.hehe

si para para said...

@Nazsabrina Iman Zulfikar

haa tahu tak pe..hehe err kete tu betul betul ada turbu ke tak tu..

azieazah said...

Wahhhh jangan sampai lebih had laju plak. Nanti saman datang.:)

KHRLHSYM said...

hehe, ada tak contohnya gutterfood, buat suka-suka je, vkeong tu food blogger.

KHRLHSYM said...

err maksud aku ada certain aku sebut tu lebih kepada minat juga. hehe. keuntungan tu aku tengok certain takde gak. macam kita certain tu nak cari untung, certain buat kerana minat :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku xnak abc...
aku nak karipap...
hehehe...

aziz said...

tumplek

Yaya said...

Wah wah wah, rupanya yaya itu akuu. hahaha, sebaik terasa nak picit :)
ahaks.

para para jangan marah, yaya pun sejak dua menjak pun jarang blogwalking. :) Tapi akan catch up balik lepas tu hehe

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

for this type car i would prefer to install a larger/heavier engine dari pasang turbo...

si para para said...

@azieazah

baik kak..hehe ni kan musim saman menyaman.hehe

si para para said...

@KHRLHSYM

bagus tu,sampai ingat nama blog..mesti rajin jenguk ke sna ni..

si para para said...

@KHRLHSYM

betul tu..setuju.setuju...macam kita jugak kan..hehe

si para para said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

oh karipap pusing dah habis.hehe

si para para said...

@aziz

tumplek tu benda ape..hehe

si para para said...

@Yaya

okeh yaya

:)

si para para said...

@Nazsabrina Iman Zulfikar

haha tuan dia minat turbo nk buat macam mana.hihi