Wednesday, March 2, 2011

KALA CINTA BERBISIK DI KALBU



kini aku di hinggap oleh rasa cinta.. datangnya pekat dan melekat di hati... cinta yang tersemat ini akan aku teruskan sehingga ke alam seterusnya.. alam rumah tangga... sebelum ke sana.. aku harus mengumpul duit... kerana hajat di hati ini amat besar untuk ku hadiahkan sebuah kereta honda intergra kepadanya.. kerana nanti boleh juga aku tumpang sekaki... pasti singkat untuk ku ke tempat kerja...cadangnya nanti telah ku tetapkan bulan madu di pulau bahagia... di sana tiada siapa mengaggu...

lepas bersama, akan ku suprisekan si dia dengan kek 12tingkat setiap ulang tahun... pasti mak dan ayah aku gembira lihat kita bahagia... pasti.. aku tak akan sia sia kan hidup insan yang istimewa... sekali kali tidak.. akan ku sarungkan cincin kebahagian ini di hatimu.. moga kan bersinar selamanya di rumah rasa...

nanti aku akan masak untuk dia dan dia akan masak untuk aku.. aku tahu aku tak pandai masak.. kalau tak sedap.. aku akan bawa si dia ke kedai mamak... eh apa kelas kedai mamak.. ke restoran nasik kandaq la.... aku akan suap dia makan dan dia suap untuk aku pulak..err korang jangan jeles.. kalau pelayan perempuan datang aku janji takkan kenyit mata kat pelayan tu... (time ni la pelayan cun nak datang) 

sebelum tido aku akan baca buku cerita tentang sang kancil dan sang buaya. semoga si dia akan terulit mendengar aku bercerita dengan sepenuh jiwa... kalau dah bosan aku akan tukar jalan lain cerita pulak.. cerita kura kura dengan arnab pergi berbulan madu.. ok kan sayang...

kita sama sama lalui jalan ini... menuju ke puncak niaga bahagia.... saat malam akan ku pimpin tangan lembut itu ke taman bunga... berbaring di rumput hijau.. kita saksikan bulan dan bintang bercengkerama... saat tu kita dah tak perlu takut kat pencegah maksiat.. sebab kita dah sah jadi suami isteri... kita nantikan saat munculnya mentari pagi menyebar cahaya.. menghapus gelapnya malam yang membungkus.. kita sama sama merasai limpahan sinar itu yang menyimbah ke wajah engkau dan aku.. kita ukir senyum mesra dia kaki awan.. dan biarkan angin yang sepoi sepoi bahasa itu sebarkan cerita kita keseluruh pelusuk dunia..

jika aku telah mati.. pergi untuk selamanya... aku harap si dia tak bersedih hati.. ingatlah saat saat indah kita bersama.. saat aku kucup keningmu tika kali pertama kita melangkah ke alam baru.. ingatkah kau lagi... semoga ingtan itu akan sentiasa melukis senyum di bibirmu...


sekian, terima kasih...

ikhlas daripada, munir...



oh akhirnya siap jugak aku buat benda ni....sakit wooo kepala ni nak fikir....


Contest ini adalah daripada Cik Aiza.






.Banner beliau.

Caranya ialah guna 20 perkataan kat dalam statement ini pastu buat dalam satu entri. Tak boleh satu perkataan pun tertinggal. Kalau tertinggal korang tak boleh dapat hadiah bodyshop dari beliau. HA HA.

.Ayat yang wajib di Copy.
ayat kat atas 100% aku copy paste daripada blog | cik azeya | si penunggu bulan teragung...sebab dia yang tag aku contest ni...

memandangkan aku ni hari hari cakap "BI" kat rumah..jadi aku segan la nak tulis dalam BI..kan korang tak faham pulak aku tulis.hehe aku tulis dalam bahasa ibunda kita je la ye...


aku nak tag sape eh...

hah dah dapat..terimalah astina si president....sorang lagi ialah...sang penyair senja yang hebat dalam menyusun kata kata..


p/s: tajuk entri aku tak boleh blah kan.haha


36 comments:

A.s.t.i.n.a said...

eh..nasib baik saya tidak baca entry ini... awal tadi saya tidur jam 10.. zzzZZZzzz

KUREKURE COMEL said...

perhhh...hahaha...mmg pun....
besar cite2 tu kalau benar...kihkihkih....



beruntung tu....

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

perghh! salute! kalau aku ntah apa apa jadik...jadik citer hantu kot

zati embong said...

seriously,jat ni baca ingtkan betul2 luahan hati,xsngka contest

kagum nih!hebat O.o

| cik azeya | said...

ape barang bace buku cerite sang kancil. cet. hehe.
err
gud luck cik para para. :)

si para para said...

@A.s.t.i.n.a

tak aci..tak aci..kena buat jugak..hehe dah buat kan..sangat hebat... :)

si para para said...

@KUREKURE COMEL

berangan dulu.hehe lepas tu boleh rancang..kan.. :)

si para para said...

@Nazsabrina Iman Zulfikar

hehe kreatif tu jadi cerita hantu..

si para para said...

@zati embong

tu pun dah pening duk fikir..dah lama dapat benda ni.malam ni baru buat.hehe tq sebab baca

si para para said...

@| cik azeya |


masa kecik dulu tak sempat nak baca..hehe

azieazah said...

Uishhh kalu sekadar berbisik di kalbu, cemana buah hati nak dengar.... hehehe

tot tot kecik said...

salam..


ooh indah dan bahagianya kisah tu..bagaikan menanti bulan jatuh ke riba..eh mskdnye skang..hehe :p

err xfaham..?k abaikan..lalalala...

KHRLHSYM said...

pergghhhh~ mantap

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko memang hebat kalau berkata2...
ahhaa...

ice juliette said...

best cerita munir.. =)

Novelgurl said...

salam...hahha cayalah ! Good luck k

Yaya said...

Wahh kreatif kreatif :))

Penyair SenjA said...

alamak,ni tag tu eeeek...wahhhhh,agak mencabar tu..saya cuba eeeeaaaa,btw,thanks eeeek si para-para;)

AizA said...

anyway si para para...

thanks cz tag aiza for contest mak dara tu yer....

hahahaha..
nice story...
good luck... 1st guy yg join my contest... love it...

darl sepet said...

kalau husband saya bacakan buku cerita kura,arnab,,buaya bagai... nescaya dia akan mendengar word keramat dari mulut chumel neh

" abg, ambek bantal dan selimut tuh..mlm nie abg tido lua taw!"

hahahahha..!!

cemomoi said...

sedih aku baca sebab endingnya dia tepaksa kawin lain bila ko matiiii uwaaa

Nadia Mashuri said...

wah..
best3..
gud luck yer...

si para para said...

@azieazah

saya percaya dengan getaran dari hati ke hati :)

si para para said...

@tot tot kecik

kalau tak boleh bulan, serpihan bulan pun tangan ini terima...

si para para said...

@KHRLHSYM

hehe ini adalah cerita rakyat..

si para para said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

hihihi jangan puji lebih lebih ceroi..

si para para said...

@ice juliette

oh munir masih rehat..nanti dia akan kembali :)

si para para said...

@Novelgurl

sekadar bercerita dan menulis harapan :)

si para para said...

@Yaya

:)

si para para said...

@Penyair SenjA

hehe buat tau..nanti nak bca..

si para para said...

@AizA

hehe sesame...

err 1st ke... eh mana lagi jejaka malaya ni..bersembunyi ke ni..cepat keluar..hehe

si para para said...

@darl sepet

sampai ati... dia baru nak belajar baca buku cerita malam malam..kena la baca buku ringan ringan dulu...hehe

si para para said...

@cemomoi

tak pe..aku izinkan :(

si para para said...

@Nadia Mashuri

toce toce..hehe best ke..hehe macam makan karipap kan..

Penyair SenjA said...

awak...ada silap ayat tu...ke mata i yg sepet...road ke read tu...cuba tgk betul2..lagi 1 sun u takde dear...;)

si para para said...

@Penyair SenjA

hehe sang penyair memang seorang pembaca dan penulis yang hebat..

tq ye sebab betulkan..tak perasan jugak.dah banyak kali baca..hehe