Saturday, March 5, 2011

SECARA SERTA MERTA


assalamualaikum...harap semua sehat hendaknya..aku nak sambung cerita pasal hari tu..cerita ni dah lama. aku lupa nak post. kalau lupa, boleh klik sini untuk baca yang sebelumnya...

lepas je solat isya, aku terus siap..mak dengan adik adik aku dah kemas semua barang barang...masa tu dah dalam pukul 11pm...aku turun dari rumah dengan keresahan...pada mulanya aku nak balik ketengah jaya dulu..nak tido kat sana dan gerak esok paginya..tapi ntah kenapa aku buat satu keputusan gila...dalam keadaan tak berapa stabil, aku bertekad untuk terus ke kuala lumpur..

hati kecil aku kadang kadang berbisik..seakan ada sesuatu yang tak kena..lagi pun aku baru sahaja memandu dari ketengah jaya ke terengganu..dan sekarang dari terengganu terus ke kuala lumpur...rasa yang tak sedap di dengar itu aku lontar jauh jauh ke sudut maya...memang mak dan adik adik aku pelik..sebab 100peratus lari dari rancangan awal..tapi mereka relakan sahaja..sebab aku yang pegang stering kereta ni...kalau tak nak ikut sudah..pergi balik. walau pun kedengaran agak kejam, tapi itu cuma satu jenaka sahaja..jangan ambik serius ye..

masa dalam perjalanan, hujan renyai renyai seribu rindu..terasa dingin aircond kereta mencucuk cucuk sudut sanubari...sesekali mata aku malap bila di suluh cahaya yang terang...biasa la..pemandu prihatin yang suka guna lampu tinggi..kadang kadang aku balas jugak lampu tinggi kat diaorang. aku kan baik hati.hehe dalam keadaan selesa dengan deruan enjin, tiba tiba tujahan ke atas pedal brek terpaksa di lakukan...sretttt kereta depan aku brek. oh bukan..kat depan aku bukan kereta..tapi sebuah lori..di selekoh yang tak berapa tajam tulah aku menyaksikan satu kemalangan..hadapan lori treler itu rosak...tak la hancur sangat.. maklum la..lori...besar punya..aku tak pasti apa yang melanggar lori tu...dalam 10 minit jugak jalan jem...aku mengambil kesempatan untuk makan roti yang aku beli masa isi minyak...

dalam hati aku masih resah...aku tak tahu kenapa...mak aku seringkali memberi ceramah free..tapi aku sangat sangat hargai...aku masih tekad..namun, aku cuma insan lemah..mata yang sedari tadi bersinar, kini makin layu...aku cuba melawan kehendak mata sendiri...bertahan dan terus bertahan..coklat cedbury tu aku ratah satu persatu...aku memang suka makan benda ni masa memandu..air pun dah bergelen aku telan...tapi aku tak boleh nak lawan fitrah...perjalanan masih jauh...

ok la...aku sambung lepas ni pulak ye..sebab ada tag dari nick irfan...jom kita tengok tag pulak..mana tahu nama korang ada naik.hehe






1) Bila korang suka tulis entry?
aku ikut suka je..yang pasti time ada internet la....time ada idea..
time nak mengarut...

2) Adakah korang blogwalking hari-hari?
tak jugak..masa lapang boleh la..
kalau masa sebok memang tak buka pun blog.


3)Namakan tiga blog yang korang paling suka baca:
hmm susah nak senarai ni..
sebab banyak yang aku suka...

4)Apa yang korang nak cakap dekat ML kalau korang jumpa ML (Hahahahaha!):
ML ni apa eh...
senyum je kot..tak perlu kata apa apa..
tak pun bagi salam..
aku tak kenal ML tu..
err ML tu sejenis biskut ka?



5) Tag 5 orang rakan blogger yang korang rasa cool like a snow~ 






korang perasan tak..sejak dua menjak ni aku kerap je tulis entri panjang. sampai aku pun bosan duk baca. tak pe..nanti aku buat entri pendek giler.ok.

tag.. jalankan tanggungjawab anda sebagai rakyat malaysia. kalau rakyat zimbakwei tak payah buat ye.hehe
 
sila lawat blog di atas. mereka adalah insan yang terpilih. tak rugi bw kat blog mereka.


36 comments:

KUREKURE COMEL said...

baru teringat cerita hari tu....
adoiii...hehehe...


ni agak2 nye cont bape lame lg ek..
kihkihkih...

skandaLdariLangit said...

ceramah ibu. terbaik sebenarnya. tapi hati ni tak tertahan~ isk2

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku xcool eh???
aku hot eh???
hahaha..

r-5 said...

peh tgha syiok baca terbantut lak sebab ada iklan. hahaha.

ghost writer said...

long distance ek bro...

just be careful ok.

M a W a D D a H said...

seronok2 bace, continue plak...adehh...pnjg2 xper, asalkan seronok di bace...:)

Novelgurl said...

Salam,..ap y x sedap hati tu ? gtau cpt2..

white rose said...

xkesah la pnjg ke pendek, ikut suke kau laa...

janji kau update...

jgn cite yg bukan2 dah la...

nanti smbung cite nih...

A.s.t.i.n.a said...

laaa tu mmg sentiasa antiklimaks tau para2 nehhh... smbung sambung..

Faaein Himura said...

lor... smbung ka.. hahaha.. takper2... tunggu ada masa.. saya baca agi lah.. huhuhu..

NAJ HEBAT said...

oishh..

aku tengah sedap membaca ni tau tak!

kau ade buat drama ke hape. pakai sambung2.. aigoo~~~~

and,

tag ye.

aku dah retired lah bab-bab tag ni.. hue hue.

aku jawab kat sini je lah ye. Blog aku tu bukan tmpat jwb tag. hehe. Boleh tak sayang?

boleh x?

jawab sini ye..

1. Aku suka tulis entry, bila ilham tu ada. Otomatik, jari ni akan tulis tulis dan tulis.

2. Blogwalking..? aku jarang blogwalking. Tapi kalau tak takde kerja.. boring.. aku hanya membaca silently.. and pergi. Gitu lah blogwalking aku. Tak de jejak pun.

3. blog yang aku suka.. entah lah. aku duk baca aja. Kadang2 blog tak best, tapi entry yg menarik. Jadi? Kita baca je semua.. right?

4. ML.. sape tu?? Kau kalau jumpa Naj Hebat.. kau nak buat apa?
Sarungkan cincin kat jari manis aku?

hue hue.

sekian.

exam dah habes. Tengah menganggur 9 bulan.
kalau kawen ni.. sempat aku ade anak sorang. HAHA. lawak yg melampau.

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

done and done :)

NICK IRFAN said...

ko buat suspen plak? cte la cepat... eh! tag aku kasi ke? wah! thnkz sudi jawab...

Yaya said...

Kalo yaya kan, bila ibu pesan baik ikut selalu kalo dia membebel macam "simpan duit tu kang hilang" kalo yaya degil kompon hilang!

Penyair SenjA said...

cadburry....sama laaaaa...time drive memang itu je duk dalam kepala....yang best bila ada itu badam daaaaaa...hihihihihihihihi;)

Cik TeN10 said...

ohh dh jmpa!! ok2 sy jawab ea.. (>.<)

Penyair SenjA said...

dah siap...ticerrr....;)

Penyair SenjA said...

owh ni dia ticer....


http://akukaudanpuisiku.blogspot.com/2011/03/tag-dari-sipara-para.html

si para para said...

@KUREKURE COMEL


panjang lagi cerita ni kurekure..hehe tapi dah malas nak tulis..nak tamatkan segera.mungkin lepas ni last episod.

si para para said...

@skandaLdariLangit

ceramah mereka penuh asam garam..

si para para said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

ko macho la ceroi.haha

si para para said...

@r-5

hehe eklan tu kan selalu ada..hihi

si para para said...

@ghost writer

yup..kena hati hati selalu..

si para para said...

@M a W a D D a H

hehe moga tak jemu udah le...
:)

si para para said...

@Novelgurl

hehe kalau bagitahu tak suspen la kan..hehe

si para para said...

@white rose

baik ustazah.hehe

si para para said...

@A.s.t.i.n.a

huhu sabo sabo jangan gopoh...

si para para said...

@Faaein Himura

orait..hehe

si para para said...

@NAJ HEBAT

hehe biasa la tu..citer kat tv pun ada sambung sambung jugak kan.

si para para said...

@Nazsabrina Iman Zulfikar


:)

si para para said...

@NICK IRFAN

suspen itu perlu nick :)

si para para said...

@Yaya

betul tu yaya..so jangan lawan cakap mak.hehe

si para para said...

@Penyair SenjA

ye..best tu..sedapnya..nak kena pergi beli ni...hihi

si para para said...

@Cik TeN10

(>.<)

si para para said...

@Penyair SenjA

good gurl..hehe

si para para said...

@Penyair SenjA

ok diterima..

:) tq ye