Sunday, January 30, 2011

ADA TAG UNTUK ANDA DI BAWAH INI

gambar ini hanyalah untuk penyedap mata


assalamualaikum...2,3 hari jugak aku tak buka blog...banyak perkara yang tertangguh..yang di rancang tak terlaksana...kita cuma boleh merancang..tapi bukan kita yang menentukan..ok aku nak post pasal cerita kali ni..n3 ni panjang sikit...tapi ni kesah benar.hehe aku nak tulis dalam blog ni..sebab ada perkara penting yang aku nak ingat.

selepas aku siap post n3 hari ini, seminggu sebelumnya pada tahun lepas, aku dengan sepantas kilat bersiap.. hajat hati ingin ke kuala lumpur hampir nyata..sebenarnya aku dah buat perjanjian dengan yulley dan mak aku untuk pergi ke kuala lumpur dan rumah kakak aku di wangsa maju...tapi di sebabkan kereta aku belum siap lagi di bedah siasat, aku jadi buntu di antara dua persimpangan..satu jalan mati..satu jalan bahagia..tapi tanpa di sangka, pomen kereta cakap kereta dah boleh ambik..masa tu dah nak maghrib...aku terus meluru laju bagaikan peluru sesat.

dalam pukul 8 malam aku terus gerak ke terengganu....jarak lebih kurang 100km lebih tu tak bisa memadamkan semangat aku..memandu seorang diri memang lain cabarannya...mengantuk...bosan..pening..sudah cukup untuk menguji tahap kekuatan aku yang tak berapa kuat ni..dalam sejam setengah aku sampai sana..tu pun setelah aku bertungkus lumus bertarung dengan lori jalanan.

sampai je kat rumah..aku macam biasa la..pening..mabuk bawak kereta..penyakit mabuk ni rasanya aku baru dapat..lagi pantang kalau aku yang duduk kat belakang jadi penumpang..pernah tu aku naik ambulans, mabuknya mengalahkan ibu yang mengandung. ok tamat cerita pasal mabuk.


dah la tu tulis..sambung esok pulak...aku nak buat tag dari melatidaisy pulak ni..
tag ni aku baru tengok...tengok punya tengok..boleh tahan jugak tag ni...


apa benda penting dalam hidup korang?

benda...ic kot...
kad bank..
hp..
banyak benda jugak tu..


benda terakhir yang korang beli gune duit korang?

pagi tadi aku beli minyak kereta kat petronas masa nak datang kerja..
aku isi 30ringgit je..
minyak kuning.
yang hijau mahal..


dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?

nak kawin mesti la kat rumah pengantin perempuan kan..
jadi tu la jawapannya.hehe
Tema..sederhana cukup sempurna.. 

adakah korang sedang bercinta sekarang?

cinta....mesti la..tiap masa..
cinta itu tak ada batas..


berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

sepatutnya dari dulu lagi..kini dan selamanya...
eh macam slogan tu pulak...


di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?

di mana mana...


novel/buku/majalah terakhir dibeli?

baru 2hari lepas aku beli...
7 rahsia langit dan bumi..


apakah nama penuh korang?

err tak pe kan tak bagitahu...
ok aku tukar soalan lain..

apa nama penuh kuceng korang?
err aku tak ada kuceng..


antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?

mak..ayah pun mesra jugak.


namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?

Kekasih yang di cintai...rasulullah s.a.w


adakah korang basuh baju korang sendiri?

tak..mesen yang basuh


dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

Makkah Al Mukarramah


pilih salah satu, peluk atau cium?
 
dua dua aci tak..


beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?

1) seorang yang baik..
2) bayak ilmu..sebab kat blog dia banyak cerita yang bermanfaat.
3) dia orang terengganu.

Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
 
benda yang paling di sayangi..banyak ni...
 laptop ni..sebab pakai duit sendiri beli..
hp..hari hari aku guna..
kereta..aku nak ulang alik..
buku..sebab aku suka buku..
err banyak lagi ni...
cukup la tu eh...hehe


lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
 
aku kurang sikit pasal lagu ni...
emm masa blaja dulu aku selalu dengan butterfinggers..
masa sekolah dulu aku suka raihan..
sekarang ni tak ada rasanya..


bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?

30jun1980-an
aku tak sambut pun...
buat diam diam je.hehe


rakan Blogger yang korang nak tag

ok dah..ni kerja rumah untuk korang pulak.hehe
kena rajin rajin buat ye..



p/s: broadband lembab..sebab aku tak bayar lagi bil...
tak boleh serang 1juta blog malam ni.





28 comments:

KUREKURE COMEL said...

yola si parapara...mina try...

ch!natsu said...

para2~ cpt smbg cite! huu..
insyaAllah nnti free saya buat ye? thanks.. =)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Terima kasih singgah dan komen di sana.



kena tunggu next episode lah jawabnya ya...



wahh...pernah beli & suka dengar lagu butterfinggers, deadmushroom, OAG masa tahun 90an dulu. hanya jumpa di CM aje kaset2 tu.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kerja umah dari cekgu nieh...
hehehe..

biskut said...

pencinta yang setia...hanya itu yang aku boleh kata dan fikir.

Wahidah said...

br nk dgr smabungan citer..bole pulak ade sambungan lagi yea...:)

white rose said...

wahahahaha...
terkena jugak...

okey, banyak TAG ni yg kena buat...

1 persatu ek...
ikut Q...

syukran, syukran...

cemomoi said...

sesekali kluo ayat power, slalu berpuisi je

NICK IRFAN said...

thankz sempoi dapat lagi tag!!! hahaha thnkz byk2.. nnt aku jwb...

NICK IRFAN said...

lupa plak? ko kena tag!

zaty luvlianncezzz said...

si para-para

pari-pari dtg nie.hahaha

KUREKURE COMEL said...

dh buat.....tbe2 terhilang pulak..stress betul...huhuhu

si para para said...

KUREKURE COMEL

jangan try je..kena buat..nanti nak buat sportcheck.hehe


ch!natsu

kerja rumah kena buat tau.hehe
ok insyaallah...nak sambung jugak.
tapi line internet lembab..
ada benda lain nk selesaikan dulu


a.z.r.i.n.a.03.07

sesame :)


tunguuu..hehe



wow hebat...dulu masa muda muda memang pernah follow perkembangan diorang...supprt local band!


♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hehe nanti cikgu bagi kat kamu jugak yer..


biskut

sedang mencuba untuk lebih setia..

si para para said...

Wahidah..

hehe siaran berbayar..setengah jam je..tu tak termasuk iklan lagi.hehe




white rose said...

okeh.. affwan!
dah siap kena bagitahu cikgu ye.
nak bagi markah.hehe




cemomoi

ayat power? hehe mana ada..
ayat sekema budak tingkatan 3 tu.hehe



NICK IRFAN

jawab nick jangan tak jawab.hehe




NICK IRFAN

okeh.nanti tenet aku laju aku wat..TQ nick.



Blogger zaty luvlianncezzz

datang le selalu.hehe
jemput minum sekali ye :)




KUREKURE COMEL

tak aci..alasan tak leh terima.hehe

Suhami Ahmad said...

wah, 100km dalam maso sejam setongah? Laju tu

Miecyber said...

Baru baru ini kawan serombongan saya mabuk di dalam Feri lalu termuntah....

Tips membuat link semasa mengomen entri

azieazah said...

Mak aiii... eden pon kono jugak!
heeeeeee

NICK IRFAN said...

aku tag ko lagi! hehe

Wuucin Kimora said...

sy kena buat ker? huhuhu ;)

Yelena Anastasia Romanov said...

hehehe

si para para said...

Suhami Ahmad

tu la..kadang kadang leka dengan kelajuan..tapi kelajuan tak pernah leka..silap silap boleh bawa padah.




Miecyber


jangan lupa bagi dia makan maxolon.hehe




azieazah said...

hehe kalau boleh nak semua kono.huhu



NICK IRFAN

ok nick..kena tunggu aku bayar bil dlu..nak update blog pun tak boleh ni.. ni pakai com tempat aku kerja.curi curi masa rehat.hehe



Wuucin Kimora

buat jangan tak buat ye.hehe



Yelena Anastasia Romanov

opss dilarang gelak di sini ye.hehe

Cik TeN10 said...

thanks for tagging me..malangnye saye da jawab la tag ni..nah linknye..hihi

http://cikten10.blogspot.com/2010/12/tagtagtag.html

PenyairSenja said...

first time kene tag....wujud rupanya saya....acececeh....terima kasih awak....nanti kita buat eeeek...salam hati...;)

NAJ HEBAT said...

oh. Ada tag rupa nya. Mcm best. Nanti lah. Orang lain cuti. Aku tak. Aku nak final exam. munasabah tak alasan aku?

nanti lepas habes final sem ni, baru lah kau tuntut semula ya. Mmg best tag ni. Lagi2 ada kne mengena dgn Aspalela aku yg jauh nun. haih.

cik fiza said...

incik para2.. tq kerana tag sy.. nnt insya Allah akan dilaksanakan.. :)

Yelena Anastasia Romanov said...

opps sorry :)

biella93 said...

hehhe . gitau la nme penuh siape . hehehe

si para para said...

cik ten10

ok tak pe.. :)




penyair senja

sesame..hehe jom kita buat tag :)




naj hebat

okeh..stdy betul2.hehe



cik fiza

okeh.. :)


Yelena Anastasia Romanov

nape? tak nak buat tag eh?hehe



biella93

err nama penuh... jap kena tanya mak dulu boleh bagitahu ke tak..hehe