Sunday, August 14, 2011

Contest Aku Berpuisi - AKU HAMBA




Ya Allah
Engkaulah yang menciptakan aku
Dan kau berikan aku dengan kelebihan

Ya Allah
Engkaulah yang memberi petunjuk
Dan kau tunjukkan aku jalan kebenaran

Namun aku gagal dalam petunjukMu
Aku berdosa dan kecewa sepanjang masa
Aku hancurkan hidupku dengan dosaku
Tanpa fikirkan pemberianMu padaku

Dan aku teringat, lalu ku bertaubat
Aku kembali padaMu, dengan izinMu

Ya Allah
Aku berdiri di pintuMu
Dan ku mohonkan keampunan, keredhoan

Ya Allah
Janganlah engkau menolakku
Dan mereka yang berdiri bersamaku





salam semua.. sehat? harap2 sehat semuanya... hari ni aku ada join satu contest..contest puisi.. selama setahun lebih aku berblog, ni yang kedua aku masuk contest puisi. di sebabkan keperihatinan aku, aku nak ajak korang masuk sekali.hehe baru bahasa jiwa bangsa. 

TAG


dan sape sape yang nak join boleh klik sini


sejuta kemaafan sebab tak dapat terjah blog korang lagi... nanti aku pasti terjah.

22 comments:

Norgadis Labuan said...

Salam. Terima kasih sudi tag akak, insyaAllah klu ada masa akak join.

zati embong said...

mmg kamu ada bakat berpuisi pun.

nway good luck

Tukang Karut said...

viel gluck...

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Para,

Semoga berjaya dan contest puisi tu.

IMANSHAH said...

indah puisimu..semuga berjaya

sekamar rindu said...

salam....

hehehhe....besttt akan join..:)

sekamar rindu said...

salam..

dah join..

http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-selamat-hari-raya.html

blog-tips-kurus said...

pandai mengarang ye.. :)

suichi said...

fuh...insaf insaf.... btw good luck!!

Cikli said...

syair yang tepat utk ramadhan

Jiwa Hamba said...

Assalamualaikum.
Hebat sekali puisi saudara. Malang bagi saya krn tak pandai berpuisi

NICK IRFAN said...

aku rasa ada harapan ko menang sbb ko ni org seni aku tgk

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku dah tahu pemenang nye...

Bidadari Syurga said...

awak... best.... harap sukses.... mendamaikan/.. menenangkan....

Qema Amaya said...

nice!
wish ya best of lux yeah :)

Peace yaw,
Qema Amaya

Cik TeN10 said...

good luck !! =)

sy mmg tak berbakat nak menulis puisi segala nih ..setakat nak mengarut merepek tu boleh la haha :p

ghost writer said...

gud luck,bro.

berikan yang terbaik.puisi nih pun terbaik.

Goblogz said...

ternyata aku tidak berbakat dlm berpuisi

muhamadsufian89 said...

mendalam maksud puisi ni. ada can menang ni. hehe

Mohamadazhan.com said...

salam tuan, terima kasih atas kesudian menyertai contest aku berpuisi =)

puisi yang menarik penuh mesej keinsafan, moga dihayati bersempena bulan mulia ramadhan =)

salam ramadhan jua =)

naj hebat said...

selamat.

dapat hadiah best2 kita share okay.

:)

HEROICzero said...

bukan kepakaran aku yang ini .

gud luck . =)