Friday, August 12, 2011

SI PEMILIK WAJAH


terlihat wajah di cermin kaca
wajah yang muram mata berkaca
merenung tajam tepat ke mata;
di dalam mata ada cerita
senyum ketawa penuh ceria,
kini retak hancur semua
luruh bersama derai air mata
hati terluka menahan sengsara.
tangisan malam seribu sesalan
mengadu pada pencipta malam
moga terhapus segala kesilapan.





31 comments:

~Cahaya Hati~ said...

DIA pasti lepaskan kamu dari rasa itu...
pinta selalu~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga2...

NICK IRFAN said...

menarik....

april said...

alangkah bagusnya kalau saya dapat mengingat Dia bukan saja ketika sedih tapi ketika marah,gembira,takut,
senang dan apa juga perasaan..

sekamar rindu said...

salam..


terasa perit membaca puisi ini..harapan: biarlah segala luka tu berlalu..

Faaein Talip Roy said...

Moga Allah ampunkan segala dosa2 kita... =(

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu

;-)p

zati embong said...

hdup yg penuh dgn cerita.

semua org begitu

O.o

cemomoi said...

harap cermin tak mengejek diri

Afikah Aziz said...

moga air mata yg di iringi dengan penyesalan dapat menjauhkan diri daripada api neraka :)

shizuka said...

bila sedih mahu mengadu DIA yg dicari.tapi bila gembira tanpa duka..?

uncle hyree said...

ayat yg bagus dan penuh bermakna..

ch!natsu said...

semoga sinar kan kembali..
pasti ada hikmah disebaliknya..

dotblogspotdotkom said...

bila susah baru ingat kat ALLAH...

aku la org tu... huhuhuhu

TQ jengah tpt aku...huhuhuh

si para para said...

@~Cahaya Hati~

mudah mudahan secepat mungkin..

si para para said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

moga2...

si para para said...

@NICK IRFAN

:)

si para para said...

@april

iye...setiap saat dan setiap ketika kita perlu bersamanya...
kerana dia adalah segalanya.

si para para said...

@sekamar rindu

mudahmudahan sembuh hingga ke dalam..

si para para said...

@Faaein Talip Roy


amin..

si para para said...

@Asrul "iLham" Sany

:)

si para para said...

@zati embong

semoga banyak cerita baik2 dan penuh pengajaran..

si para para said...

@cemomoi

harapan begitu jgk..

Amanitasyea said...

bila dah retak pecahkan saja.
kalau simpan cacat rupanya bukan kah?

M a W a D D a H said...

aminnn...

Cik TeN10 said...

masing2 punya jalan cerita sendiri.. moga2 jalan cerita kita berkahir dengan kebahagiaan.. insyaAllah.. :)

p/s : tak busy cuma line slow sangat.. malam ni nasib baik ok sket.. bleh la bw..

Siti Arfah said...

Wah awesome ! :)

Encik Psychopath said...

flashback.

nick dot anis said...

hai2..singgah cni jgk:-)

ORLANDO AHMAD said...

apa yg di hati selalunya tergambar di mata

Abe Goreng said...

Boleh join fyn jamal ni. nmpk bkt kat situ.:D

Watak Kartun Di zombi Kg.Pisang Kan!!!