Sunday, March 28, 2010

CERITA YANG TAK SUDAH



kesesakan lalu lintas
nafasku menjadi pantas
bertambah laju masa dan waktu
hingga aku menjadi keliru

aku perlu mencuri masa
untuk melihat di luar sana
bimbang otakku menjadi tepu
fikiran buntu jadi celaru



err aku tak ada idea la..hahaha...nanti la aku buat lain....







hari ni dapat 2 berita...sedih...gembira...

gembira dulu....aku di beritahu...yg aku tak perlu pergi ke kk jerangau...oh yeahhh...huhuhu

sedih pulak...aku kena pergi kat kk ketengah jaya..waaa makin jauh ada la aku kena hantar...elok elok kk jerangau....tup tup kena pergi kk ketengah jaya..apa la nasib...terima je la....





hahaha emosi aku kurang stabil sekarang......jom kita guling guling..hahahaha air sirap satu...tak nak letak susu....oh yeahhh....



hmmm ok la...titik.


ADUANKU

Telah aku mengadu

Hanyalah kepadamu

Segala dugaan yang ku tak mampu

Tak tertahan untuk aku teruskan

Terasa dunia gelap gelita

Bagaikan diri di landa gelora

Jiwaku tersiksa hidup sengsara

Musnah segala yang telah di bina

Lalu ku panjatkan

Doa dan harapan

Penuh keinsafan

Padamu tuhan

Semoga meresap ke dalam jiwa

Menjadi damai tenang dan sejahtera

Hilanglah segala luka derita

Kering semula linang air mata






18 comments:

NARDtheNERD said...

bleh plak tgh2 sajak takde idea..muahaha~

Cik Shinju said...

salam...
ketengah jaya tu katne?

Syafiq Kadiran said...

ayat yg atas tu cam ble wat lagu je...
hehehe

Anonymous said...

ok ape dpt kt ketengah jaya..
pertengahan nk g k.l..
blh la pg k.l tiap minggu..
heheee..
nice...
:)

piewahid said...

laa....xdpt la duduk srumah dgn housemate yg suka bsolek tu...! :)

cik syazni said...

comel je sajak separuh jalan..haha

Aiza said...

hiks.. sabar jea laa eh =)

ice juliette said...

huhu! leyh lak xde idea..
cian dia pkran maseh celaru.. uhuks3..

chokio_nia said...

ko jgn wat menda cm lam gamba tuh..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

itu namanya berita malang!!
huhuhuh~~

~yna_kawaii~ said...

buntu..celaru..
kalaulah hanya perkataan x bermakna,
fikiran x akan sebuntu ini,
fikiran x akan secelaru ini,
namun,
hidup memang akan membuntukan,
hidup memang akan celaru,
tapi,
aku harus sedar,
Allah masih ada bersamaku..

P/s:main main saja! :)

dmx said...

huhuhu.....
cedey.....
ada.....
fan...ada
oky...tu hehehe
senaseb......daaaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

giler gayat tgk pic tue...

Jemari Seni said...

Salam!Siparapara... Ngilu tapak kaki tgk gamba tu...
BTW Ketengah Jaya tu kat mane? hehhehee..

Kunang-Kunang said...

Salam para-para,

Tak aperlah kat mana-mana pun. Bahagiakan diri.

Ketengah jaya tu di Terengganu jugak kan. Tak tau jugak kat mana, dekat bukit besi ker.

Amirah Rashid said...

yeahh. gayat gila tgk pic tu -.-"
chill okay. buat keje betul2 :)

starsyeea said...

lorrr...ni bukan tader idea ni...ni idea mencurah2 ade la...haha...taper2, rilex2...

melatidaisy said...

salam..

dalam ruang yg makin sempit,
dicelahan masa yg semakin menghimpit,
cekalkan hatimu dengan redha
juga sabar meniti tulisannya..
kerana dipenghujungya pasti terlukis senyum ..
buat insan yg ketabahannya sentiasa meranum. :))

p/s :baru berkesempatan nk jenguk lagi ke sini..hihi..skrg musim final exam..ni curi mase jenguk kawan2 jap :) menjawab soalan awk aritu, sy terengganu kt besut, dulu bljar kt smka nurul ittifaq smpai form 3 then spm kt klang :) baru sy tau tuan rumah ni org ganu gak..teruskan berkarya k..semoga dalam rahmatNya selalu:)