Tuesday, February 8, 2011

DI SINI HANYA SATU PERSINGGAHAN




terlihat senyum indah di bibir teman yang ku kenal.. mengubah suasana raya merawat jiwa yang lara...tapi itu sudah berlalu kisah semalam sangat ku rindu...hari ini aku sendiri meratap hati yang sepi...menulis pada dinding besi dan baru kini aku memahami di sini hanya satu persinggahan..kau datang kau pergi kau tinggalkan jejak diri..tapi itu tak mengapa..ku pujuk hati yang luka..memang hidup satu persinggahan...tiba masanya aku di lupakan..

lihatlah fajar itu yang sedang pergi..lihatlah unggas itu yang sedang menjauh dari sini...lihatlah siang itu yang semakin pudar..silih berganti antara hidup dan mati... aku adalah sebahagian daripada semuanya...begitu juga engkau dan dia serta mereka yang telah pergi dan kembali mengadap pencipta...


p/s: hargai senja itu..banyak yang kita dapat bila merenungnya....


aku amat tertarik dengan gaya penulisan ghost writer... tak rugi korang baca entri dia...

9 comments:

ghost writer said...

soal alam...ketika pergi mereka pasti akan kembali menemuimu dalam suasana yg hampir sama.

soal manusia..ketika mereka 'pergi' pasti akan kembali tapi bukan dalam dunia yang sama kau akan temui.

lumrah dunia dan manusia..suatu putaran yang pasti kita juga akan rasa.

LiFe KaMi said...

berbunga2 sungguh ayat ni..like it..:)

hari tu ada tanya pasal blog list yg updated kan,kami busy skit duk kt kpg ni..kami check blog list "yang terpilih" tu da mcm sama ngan kami je..:)try sndiri yer..

white rose said...

korang berdua ni ade scandal ke?
korang jgn main2...

kang aku karate kang...
tak pasal2 sorang pencen jadi ghost, sorang pencen jadi PARA2...

haaa...haaa...

jawab, jawab...

miahahaha...

sape buat kau mcm nih???
kesian kat kau...

sesuke je org tu dtg & pergi...

ala buchuk2...

kau jgn merajuk ye...

kang aku upah eskrem 20sen...

nak?

KUREKURE COMEL said...

tp kan...mak kite dulu tak kasi keluar time senja...mak ckp byk hantu..kihkihkih....


tp betul la...tiada benda yg kekal abadi...kecuali di SANA nnti...


p/s:tak buat semua tuto tu siap la...nk buat huru hara
kat sini 3 hari 3 mlm...hehehe

Nadia Mashuri said...

seronok kn bile tgk pemandangan alam ni..

Sasa Al-Sharif said...

kitaran hidup la katakan. tak boleh nak elak. tp yg lebih utama amal kita tidak dilupakan

A.s.t.i.n.a said...

Tiada persoalan dari hukum alam..
Indah pesona saat hati bahagia..
Terpandang sebaliknya saat hati terluka..

Penyair Senja said...

walau rasa menyesak dada
walau berat untuk melihat
dingin ini
kau harus terus merawat
hingga sinarnya
membelaimu penuh kehangatan
masanya belajar membiasakan diri
dalam segala hal...salam hati...;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kate2 yg indah....