Wednesday, June 1, 2011

Transformers 3: Dark Of The Moon

30 JUN 2011


malam yang dingin.. hujan yang pada mulanya merintih lembut akhirnya bertukar garang..tapi semua tu tak dapat mematahkan semagat aku yang seteguh gunung. seusia solat maghrib, aku terus bergegas ke kerusi empuk kereta kesayangan..bunyi enjin yang berderau bila di hidupkan..masih lagi bunyi hujan memenuhi gegendang.

aku terus kerumah kawan aku.. petang tadi aku telah kukuh berjanji untuk sama sama keluar menonton skrin besar.. oh ni kali kedua aku terpaku di sana...bukan kepalang berkobar kobar semagat di hati. masakan tidak. cerita Transformers yang ingin di saksi.. di dalam kereta sempat kami bersinopsis episod pertama dan kedua..dan yang ketiga malam ni akan aku khatam dengan khusyuk sekali...setiap ruang pasti tidak akan terlepas pandang..

sampai di sana..kami terus ke terminal membeli tiket.mata aku melilau lilau mencari tajuk cerita Transformers.. oh alangkah hampa.. hati aku hancur luruh bagaikan kelopak mawar yang kering kelayuan... kenapa tak main lagi cerita tu malam ni.. aku hampir tak percaya.. segala kesungguhan aku seakan sia sia belaka.. aku cuma sempat melihat replika optimus prime yang terjulur kakinya di lantai.. aku berlalu sugul..macam orang putus cinta dengan puteri raja.. aku duduk di bangku..

akhirnya kawan aku membuka cerita... "tahu tak?" tanya dia dengan muka seposen. aku dengan ikhlas hati menjawab "tak" pastu dia diam.. aku pun diam.. akhirnya dia buka mulut untuk kesekian kali.. "sekrang ni bulan berpa?" aku bagaikan terkena sentakan halilintar. "eh bulan 5" hari ni 31hb 5,2011.. kat situ tulis 30hb 6 2011.. "err korang rasa ada beza tak bulan 5 dengan bulan 6?"

ok aku malas nak cerita part last tu..korang imagine sendiri la ye... kalau korang kat tempat aku macam mana.. kempunan beb... ok dah..tamat. lepas tu bagi menutup kealpaan yang aku buat, aku ambik keputusan untuk tengok cerita kungfu panda je.. walaupun hati sayu dan malu, aku terpaksa menerima.


tapi siyes cakap kat korang. citer kungfu panda 2 memang best.. terubat luka lara di jiwa.. kalau tak caya tanya la kat sape2 yang dah tengok..hehe mungkin sebab aku minat kartun. sebab tu aku cakap best..hihi tapi kalau nak bandingkan dengan cerita lanun hari tu, yang ni lagi best..  mesti korang dah tengok kan.. kalau tak tengok lagi, pandai pandai la ye..hehe

oh esok aku nak tengok cerita nur kasih pulak.hehe orang ajak, aku ikut je..tak salah kan.hehe. mesti korang dah lama tengok kan..aku baru je nak tengok..tak pe kan..kan..kan.. ok la..mata dah ngantuk ni..esok kerja masuk pukul 7.30...tak boleh lewat. err komen korang aku KIV dulu ye.. nanti kita jumpa lagi...harap korang sehat dan ceria sentiasa...


:)


p/s: jangan eksited sangat....

19 comments:

sayabukanSAMDOL said...

Hahaha ok gelak gila bila baca

intan.maisarah said...

:) tak tgk lagi pun nur kasih
nanti ada masa baru tengok

hihi

kadang kadang
mmg macam tu

tak perasan
..

at least dapat jga kan tgk kungfu panda

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape wayang pon xsempat tgk skang nieh...
kerja...
kerja...
kerja...

ghost writer said...

nak keempunan apanya..kiranya kau masih ada masa untuk prepare akan datang.mungkin kali nih kau akan datang ngan awek..

Keyyah said...

2dia punya la exited nak tengak..hehehe

HEROICzero said...

layan kungfu panda je lah. hue3x

*nur kasih best oih !

e. indah said...

alalaaalaaa terasa sesak napas sebab banyak movie tak sempat nak tgk skrg ...asyik koja koja koja ...tp itu transformer, i'm coming babe ,(ooo bulan July tue kan...lamanya lagi sebulan ...)

Adah..oh, Adah.. said...

kreatif wat cerite ek..? cerite pendek je padahal..tapi ayat berjela..huhu..
asal xnak cerite part last tu,,?? malu ke segan..hehe..

maCy said...

haha. tecian para. jangan sedih2 tgu bulan 6 :)

sugar2 kapas strawberry said...

lambat g transformer tuh.saba2

NICK IRFAN said...

kung fu panda pun best jgk hehehe

aziz miring said...

panda jd robot... pandaformer hahhaa

zati embong said...

itulah psal!bkn ke 30/6 ke?haha.jat baru nk feeling2 blur ni.haha

aLieF si Muncung ManiS said...

haha..silap tgok tarikh rupanye..tak ape,,kungfu panda best gak..

M a W a D D a H said...

kesian plak...xpe2..ni dah masuk bulan 6 dah nie...tertunggu2 gak citer nie

azieazah said...

Tengok kalendar tahun lepas ler tu agaknya.. hehehehe

Mujur gak ada orang ajak tengok NurKasih. Saya belum tengok, sebab belum ada orang ajak. hehehe

Cik TeN10 said...

lohh ni kes calendar awl sebulan la ni ye.. kih3.. pasni make sure tarikh dlu ye sblm gi.. hihi

emm xdpt nk tgk lg nur kasih.. huhu

Fiqas said...

heehhehehe...penuh xcited, pengakhiran yang hampa...nasib ada sipanda yang mengubat lara...

Penyair SenjA said...

senyum :)