Sunday, February 27, 2011

SESAT DI TENGAH TERANG



aku sesat di tengah terangnya lampu
mencari arah yang harus aku tuju
bukannya tiada papan tanda
cuma keliru mana satu yang utama

menelusuri lebuhraya waktu
aku mengejar cita cita palsu
tersenyum puas bila berjaya
tapi sayang semua itu tiada guna

berpusing di bulatan kehidupan
menahan diri dari segala ujian
jalan berbatu aku teruskan
moga tercapai segala harapan

kemalangan memang tidak berbau
harus waspada hati hati selalu
kesesakan hidup atasi segera
menyesal nanti tidak berguna

aku pening dengan dunia
semakin di ikut semakin terleka
aku berhenti sampai di sini
bimbang nanti terbunuh diri


p/s: err mood jalanraya tak habis lagi..hehe

30 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Bagai melihat kupu2..
Terbang tanpa tuju..
Singgah tapi keliru..
Kosong, sunyi..diburu..

KUREKURE COMEL said...

stress wooo...hehehehe....
sesat teruk la ni...sabau2...
hihihi....

khairul hisyam said...

bagus sekali tulis 2 maksud. hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gps mane?

Anikimaro said...

aku yakin BM ko A1 dulu...hehehe...cool!!


Koleksi Foto Yang Membelitkan Minda

bunga said...

lampu membuatkan rumah ku terang..hahha..

white rose said...

BERHATI HATILAH DIJALAN RAYA...
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG...

ghost writer said...

segalanya harus dan tetap akan dihadapi...


give me ur email...something 'kado' untuk kamu.

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

berhati hati di jalan raya

cemomoi said...

simpang sio... banyok jalan tu yang keliru

e. indah said...

lampu lampu yang menyuluh silau
dan berpandukan bunyi bunyi yang bingar
menjadi keliru, lebih2 lagi bila hujan
berhati2lah dalam memandu hidup

HEROICzero said...

dan bila kelekaan itu sendiri yang membunuh? =)

cik fiza said...

xkn sampai terbunuh diri...
tetapkan iman di hati..

Kakzakie said...

Apakah cahaya yg kelam
atau hati yang suram
membuat perjalanan terganggu
ranjau jalanan teramat sulit
bingung meninjau
memilih jalan yg mana satu.

aLieF si Muncung ManiS said...

awak,,u r the best la..mcm mana awk hasilkan sajak dgn senang ek??hampir setiap entry yg awk buat,,alief rasa semua dlm bentuk puisi...kagum sekejap..peace..

si para para said...

@A.s.t.i.n.a

nice :)

si para para said...

@KUREKURE COMEL

dekat sejam macam tu la jem..stress giler.time nak cepat tu la jadi jem

si para para said...

@khairul hisyam

cuba bermain dengan ayat :)

si para para said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

gps? waaa aku mana ada benda tu..waaa

si para para said...

@Anikimaro

haha BM aku..boleh la.hehe

si para para said...

@bunga

lampu juga buat rumah kita gelap time tak ada lektrik.hehe

si para para said...

@white rose

ingat..ingat.. :)

si para para said...

@ghost writer

betul tu...memang kena hadapi jugak..harus..

:)

si para para said...

@Nazsabrina Iman Zulfikar

TQ :)

si para para said...

@cemomoi

tu la..silap sikit tak leh nak U turn..

si para para said...

@e. indah

betul tu e...
jangan kemalang sudah..dan jangan tersalah arah..

si para para said...

@HEROICzero

betul tu..biasanya kelekaan diri itu yang membunuh

si para para said...

@cik fiza

kelalaian membunuh..

lalai ketika memandu..
lalai ketika hidup..

mintak jauh.

si para para said...

@Kakzakie

mungkin kerana kelalaian..
atau kerana keliru...

si para para said...

@aLieF si Muncung ManiS

sebenarnya tak senang jugak alief..ada yang senang ada yang susah..

:)